top of page

PRVA LEGO LIGA

Ove godine po prvi puta sudjelujemo na prvoj Lego ligi.


FIRST® LEGO® League (FLL) je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program čija je svrha u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti. Program promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad.


Uz to, djeca kroz igru razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti.


Program je namijenjen djeci starosti između 9 i 16 godina.


Ovogodišnji izazov lige je potaknuti djecu na igru i aktivnost.


Istražujući otkrivamo kako manjak aktivnosti šteti razvoju mozga, našeg najvažnijeg organa.

U svrhu prevencije ali i samog poticanja razvoja, u suradnji sa stručnjacima osmišljavamo igralište sa spravama koje pozitivno utječu na određene centre u mozgu. To provodimo u sklopu inovativnog projekta, kao djela samog natjecanja u kojim doprinosimo razvoju i napretku šire zajednice.


Za sada još nemamo svoju opremu. Stol za testiranje robota i obavljanje misija posudila nam je knjižnica Grada Zagreba Voltino, dio materijala za razvoj robota Hrvatski Robotički savez, a računala roditelji.


Za pobjedu na natjecanju potrebni su nam dodatni materijali za razvoj prototipa našeg igrališta, ali i materijali za gradnju robota.

Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na našem putovanju i podržite na putu do pobjede.


Svojom podrškom i pomoći gradite zajedno s nama bolju i sigurniju budućnost.


Unaprijed zahvaljujemo i veselimo budućoj suradnji.


Podaci za uplatu:

Udruga za lokalni razvoj Medvedgrad

IBAN HR1023600001102657487



bottom of page